Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2o Taste Halkidiki Festival – Νέο Μαρμαρά

19 Ιουνίου, 2022 @ 5:00 μμ - 11:00 μμ

Το 2ο Taste Halkidiki Festival έρχεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 19 Ιουνίου 2022 και αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, που εντάσσονται στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER/CLLD, με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της περιοχής.

Τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιόλαδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου και βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, στο χώρο της προβλήτας, δίπλα από τη θάλασσα. Σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας θα ετοιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν το αγαπημένο τους πιάτο και να επιβραβεύσουν τους chef.

Το Φεστιβάλ φέτος θα έχει και άρωμα Μικράς Ασίας, καθώς το 2022 είναι το έτος μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και η εκδήλωση διεξάγεται σε ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό, τιμώντας την σπουδαία γαστρονομία των Ελλήνων που ήρθαν από εκεί.

Σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης θα είναι και το Olive Oil Tasting σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τον Olive oil Expert Οδυσσέα Βλαχάβα για αυτούς, που θέλουν να μυηθούν στην αναγνώριση των αρωμάτων και των γεύσεων του αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Ιουνίου, 2022
Ώρα:
5:00 μμ - 11:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://youtu.be/YJDAvyNmODo

Χώρος Διεξαγωγής

Λιμάνι Νέου Μαρμαρά
3QVM+F5 Neos Marmaras
Neos Marmaras, Neos Marmaras 63081 Greece
+ Χάρτης Google